Filozofia reštaurácie

Perla gastronómie inšpirovaná Tatrami
Selaví je slovo, ktoré najvýstižnejšie popisuje filozofiu reštaurácie a vínotéky na Klobučníckej 4. Nesie v sebe odkaz na umenie žiť dobrý život, na vychutnávanie nezabudnuteľných zážitkov prostredníctvom vyberaných chutí tradičnej gastronómie v modernom a štýlovom prevedení v spojení so širokou ponukou lokálnych špeciálne selektovaných vín.

  


Priestor, koncept a samotná gastronómia Selaví v sebe ukrýva hneď niekoľko atribútov s odkazom na historický Hotel Lomnica. Prvá vínotéka s názvom Selaví bola totiž oficiálne otvorená po dokončení rekonštrukcie hotela, nazývaného aj Prvá dáma Tatier. Nájdete ju priamo pod terasou hotela v srdci Tatranskej Lomnice. V prepojení s filozofiou Selaví je však aj ikonická Reštaurácia Sissi, ktorej šéfuje uznávaný šéfkuchár Tomáš Levý. V Hoteli Lomnica rozvíja fine dining a spoločne so skvostami spomínanej vínotéky tvoria istú súhru, čo sa odrazilo aj v koncepte reštaurácie a vínotéky Selaví. Práve tu strávil šéfkuchár Jirka Zajíček určitý čas, kde nasal z atmosféry, vízie a konceptu gastronómie podtatranského hotela, aby vám ho teraz priblížil práve v uliciach hlavného mesta.

Koncept kuchyne je postavený predovšetkým na súlade modernosti a tradície z obdobia Rakúsko-Uhorskej monarchie. Lokálne suroviny, čerstvosť a autorský štýl šéfkuchára sú prvky prenesené do estetického prevedenia jednotlivých chodov. Vďaka tomu Vám ponúkame komplexný chuťový zážitok. 

 

Kuchyňa

Súlad modernosti a tradície
Kuchyňa Selaví v sebe nesie prívlastky ako živelnosť, tradícia a autentickosť tvorby. Miestna zelenina, bylinky a produkty výhradne od lokálnych dodávateľov zároveň dopĺňajú hlavné elementy, ktoré sa odrážajú v prípravách všetkých pokrmov. V reštaurácii a vínotéke Selaví môžete očakávať s ľahkosťou naservírovanú inovatívnu gastronómiu so zachovaním integrity miestnych oblastí, ktorú podčiarkuje historický súlad modernosti a tradície. Štyri ročné obdobia nám navyše poskytujú široký a pestrý výber čerstvých ingrediencií, vďaka čomu sa paralelne a s nekonečným farbeným spektrom odrážajú v každom sezónnom menu reštaurácie. 


Winepairing
Víno a jedlo pre nás znamenajú dve veľké „postavy“. Musia sa medzi sebou rešpektovať a iba dobré nastavenie medzi someliérom a šéfkuchárom dokáže vo výsledku vytvoriť želanú symbiózu. V Selaví si môžete vybrať z viac ako 400 druhov vín – z rodinných a butikových vinárstiev zo Slovenska, Moravy a regiónu bývalej Rakúsko-Uhorskej monarchie. Z nich viete dokonca ochutnať aj formou „by the glass“ – t. j. po pohári. Erudovaný personál vám dokáže odporučiť víno podľa vašich preferencií. Portfólio je vyskladané výhradne z oblastí bývalého Rakúsko-Uhorska, teda od Toskánska až po Tokaj.