22. 09. 2017
v kategórii Blog

PILI STE UŽ NIEKEDY VÍNO Z "OSLIEHO ZADKU"?

Nezľaknite sa, prosím.

Oslím zadkom nazývajú Taliani oblasť Asinone v Montepulciano, kde začal v roku 1961 pestovať vinič pán Carletti.  Vlastnoručne zasadil štepy odrody Sangiovese, čím položil základy rodinnému vinárstvu Poliziano.
Do súčasnej podoby ho priviedol jeho syn Frederico Carletti.

Mladá krv priniesla inovácie

Frederico sa ujal riadenia hneď po ukončení štúdií v roku 1990. Do vinárstva priniesol inovácie, dôslednú kontrolu kvality a zmysel pre detail. Vinárstvo Poliziano sa už niekoľko desaťročí špecializuje na odrodu Sangiovese. Neustále zvyšuje jej kvalitu, napríklad skorou extrakciou farby pri kvasení, výsledkom čoho je eliminácia nadmerného množstva trieslovín vo víne.

Vína s prírodnou energiou

Charakter vín ovplyvňuje filozofia biodynamického vinárstva. To sa striktne riadi biodynamickým kalendárom a kladie dôraz na postupy, ktoré rešpektujú prírodu. Vďaka tomu sú hroznové plody zdravé a silné. Tieto vína uvoľňujú stres, dodávajú energiu, zvyšujú imunitu a odolnosť voči civilizačným chorobám, ako sú rakovina a alergia. Dokonca spomaľujú starnutie a zvyšujú potenciu. Poliziano sa prísne vyhýba použitiu chemických látok, pesticídov, herbicídov, kvasiniek, umelých farbív, fungicídov a podobných synteticky vyrobených látok.

Vína Sangiovese z Poliziana zrejú v dubových sudoch 2 až 4 roky.

Čas mení vína na vzácne klenoty

Pozrite sa do vinnej banky, ktorá má pre rodinu Carletti a mnohých znalcov vín nevyčísliteľnú hodnotu.

Tradícia, láska k prírode a technológii a neustále zvyšovanie kvality. To všetko stojí za úspechom vín Poliziano.


Pozrite si krátke video, v ktorom sa vám prihováva Frederico Carletti, majiteľ vinárstva.