13. 09. 2017
v kategórii Blog

Čo sa skrýva za slávou vinárstva Frescobaldi?

Čerešničkou našej cesty Toskánskom bolo vinárstvo v kaštieli Nipozzano. Jeho vína chutia už od nepamäti pôžitkárom aj celebritám. Vedeli ste, že víno z Frescobaldi sa podávalo na svadbe Williama a Kate?


Sláva vinárstva však nespočíva len vo zvučným menách jeho priaznivcov.
Šľachtická rodina Frescobaldi patrí k významným rodom už od 13. storočia.

Venovala sa obchodu, bankovníctvu a poľnohospodárstvu. Členom rodiny bol napríklad slávny básnik Dino Frescobaldi, ale aj Leonardo Frescobadi, ktorý bol autorom historických záznamov o Egypte a Svätej zemi z roku 1384.

Toskánske víno začala rodina vyrábať v roku 1308. Už vtedy mala prominentnú klientelu.
Svoje víno si vymieňala za obrazy s renesančným maliarom Michelangelom. Dokonca ho dodávala aj na dvor anglického kráľa Henryho VIII.

Frescobaldi-ovci boli vo svojej dobe vinárskymi priekopníkmi. V roku 1855 predstavili Toskánsku odrody ako ChardonnayCabernet, či Merlot. Vďaka dôrazu na tradíciu, dokonalej znalosti prostredia a prísnej kontrole surovín, zaručuje značka Frescobaldi kvalitu a výnimočnosť vín aj v súčasnosti.

V interiéri kaštieľa Nipozzano, sme videli osobné poďakovania členov kráľovskej rodiny. Na príjemné chvíle strávené v spoločnosti rodiny Frescobaldi rád spomína aj herec Michael Douglas.

Osobné poďakovanie princa Charlesa.

Pozvánka na svadbu Williama a Kate, fotografie z kráľovskej svadby a poďakovanie od kráľovského páru

Radi vám sprostredkujeme zážitok z chutí vín Frescobaldi. Sledujte našu stránku na FB a nepremeškajte ochutnávku, ktorú pripravujeme.